Тренінг. Компетентності сучасного вчителя. Технології креативності – стимул для творчості


2 листопада у Тур’я-Реметівській ЗОШ І – ІІІ ст. пройшло навчання за програмою тренінгу «Компетентності сучасного вчителя. Технології креативності – стимул для творчості». Автор тренінгу – Жанна Вихрестенко.
Професія педагога – професія творча. Саме від рівня інтелектуального потенціалу вчителя, його вміння творчо мислити і втілювати свої задуми у життя залежить кінцевий результат розвитку учнів.

У кожної людини є внутрішній ресурс, потенціал, тобто КРЕАТИВНІСТЬ.


Креативність – це здатність особистості до конструктивного, нестандартного мислення і поведінки. 
Під креативністю розуміють також здатність людини відмовитися від стереотипних методів мислення і знаходити все нові способи вирішення проблем.

     
Іншими словами – КРЕАТИВНІСТЬ – це швидкість, точність, оригінальність мислення, багата уява, почуття гумору, а також впевненість у собі і цілеспрямованість. Отже, креативність є важливим фактором розвитку творчої особистості і визначає її готовність змінюватися. 

Учасники навчального тренінгу отримали можливість усвідомити, що таке креативність, які її прояви, а також бар’єри, які перешкоджають актуалізувати власні творчі ресурси. Працювали малими групами, виконували вправи, які: 
- направлені на усвідомлення кожним учасником групи свого досвіду життя у сучасному - мінливому світі 
- сприяють усвідомленню проявів креативності
- дають можливість усвідомити бар’єри креативності
- розвивають асоціативне мислення, гнучкість і швидкість думки
- направлені на розвиток уяви, а також здатності бачити різні сторони однієї проблеми, - - розвиває гнучкість мислення.


Коментарі